Forskning

Olika forskningsstudier och forskningsmaterial är samlat på kontraktsmetoden.se och via knappen nedan.

Länktips

Vi har samlat ett gäng trovädiga länkar som vi rekomenderar för det drogförebyggande arbetet

Narkopodden

Narkopodden är en podcast som går på djupet i frågor som rör droger, kriminalitet och beroende. Narkopodden är en röst för alla som har kunskap eller vill ha kunskap oavsett om man är förälder, politiker, polis eller något helt annat. Vi kommer ge plats för diskussioner och göra besök i verkligheten.

Läs mer på rns.se

Fyllepodden

Musse Hasselvall och hans gäster pratar om alkohol, utan vare sig pekpinnar eller fylleromantik. Bakom Fyllepodden står IQ, som jobbar för ett smartare förhållningssätt till alkohol. Tidigare säsonger har letts av bland andra Sanna Lundell och Anitha Clemence.

Läs mer på iq.se

Rapporter

kontraktsmetoden.se finner du ett urval av aktuella och relevanta rapporter för det drogförebyggande arbetet.

Utbildningar

Vi uppmuntrar att du som individ eller tillsammas med andra i din verksamhet deltar på någon eller flera utbildningar inom det ANDT-förebyggande arbetet. Detta är ett bra sätt att  nätverka med organisationer inom området och införskaffa kunskap.

Exempel på utbildningar är inspirationsdagar, konferenser och seminarier. De kan vara fysiska såväl digitala, precis som vissa är kostandsfria och andra avgiftsbelagda.

Videomaterial

Visste du att de flesta människor faktiskt har lättare att tolka visuell information (bild och video) än textbaserad information?
Här hittar du videoklipp om tobak, alkohol och andra droger.

Från webbinarier

Fler inspelade webbinarier finns bland annat på slan.se

Kortare videoklipp