Välkommen till vår ungdomssida!

Titta här! Denna sida är gjord specifikt för ungdomar! Vi vet att livet går fort som tonåring och vi vill göra det enkelt för dig att snabbt hitta rätt. På denna sida finner du den information och det material som är mest relevant för dig som är ungdom.

 

Ställ en fråga

Nu finns vi på Instagram!

 

 

Här är några av de rabatter du som drogfri ungdom får!

 

Om du har skrivit kontrakt för drogfrihet genom AVSTOD får du tillgång till dessa rabatter, men även andra rabatter, utlottningar och aktiviter som din skola arrangerar!

Läs mer om rabatterna och hur du får tillgång till dem genom att klicka här

10% på Cronerts Guld

Få 10% rabatt på hela sortimentet i Kristianstad

Gratis inträde på fotboll i Skåne

Fotboll upplevs bäst live! Se svensk damfotboll på högsta nivå helt gratis. Alla ungdomar som skrivit kontrakt för drogfrihet med AVSTOD kommer in gratis på både Vittsjö GIKs och Kristianstads DFFs hemmamatcher.

Upplev en härlig fotbollsatmosfär med trumor och hejaropp från läktarna. Kanske är det du som tar ton nästa gång hejaramsorna drar igång!

10% rabatt på Eurosko

Få 10% rabatt på ordinarie priser

Vill du sluta röka eller snusa?

10 tips för att sluta röka

Har du bestämt dig för att sluta röka? Bra! Det viktigaste för att lyckas är att du själv vill sluta. Prova att följa UMO:s tio steg som hjälper dig att klara det. Läs mer

Ställ en fråga!

VAD ÄR SNUS?

Det finns många sorters snus. De flesta innehåller giftiga ämnen som kan skada din kropp och göra dig sjuk. Du kan bli beroende av snus väldigt fort, men det går att sluta.

Läs mer

VAD HÄNDER I KROPPEN NÄR DU SNUSAR?

Från tobakssnuset under läppen sprids tusentals ämnen ut i kroppen, via blodet. De kan skada din kropp och göra dig sjuk. Ju tidigare du börjar, desto större är riskerna.

Läs mer

HUR FARLIGT ÄR NIKOTIN?

Forskning tyder på att det starkt beroendeframkallande ämnet nikotin kan förvärra psykiatriska diagnoser, har effekter över generationerna och ökar risken att bli beroende av alkohol.

Läs mer

VAD ÄR EN DROG?

Det finns många olika droger. Alkohol och tobak är exempel på lagliga droger. Det finns också olagliga droger, som narkotika. Preparat som är klassade som narkotika lyder under en särskild lag, narkotikastrafflagen.

Läs mer

ATT BLI AV MED ALKOHOL- ELLER DROGPROBLEM

Dricker du för mycket eller för ofta? Eller använder du droger? Det går att förändra, och det finns bra hjälp att få. Börja med att berätta för någon, även om du inte tror att du har så stora problem.

Läs mer

ÄR E-CIGARETTER FARLIGA?

Elektroniska cigaretter, även kallade e-cigaretter eller e-cigg kan påverka hälsan negativt vid användning. Det behövs därför mer kunskap om hur användning av e-cigaretter påverkar hälsan, särskilt om risker med användning på lång sikt. E-cigaretter är inte rökavvänjningsläkemedel.

Läs mer

Lär dig mer om alkohol och andra droger!

Vad kul att du vill lära dig mer! Det finns mycket information på internet, här är några pålitliga och relevanta kunskapskällor som vi rekomenderar till dig som är ungdom: